Deși pe listele oficiale sunt trecuți 14 candidați la viitoarele alegeri prezidențiale (așa, cam ca și la concursurile de Miss), în percepția mea există doar cinci, iar pe al 5-lea îl asimilez destul de greu. Nume ca Teodor Meleșcanu, Gheorghe Funar sau Kelemen Hunor îmi par a fi glume proaste, în acest context. Ce să mai spun despre William Brânză, de care vă zic sincer că nu am mai auzit până acum, de Constantin Rotaru (nici de el nu am auzit), sau de Vadim Tudor (care cred că și-a făcut un hobby din a candida).. Penibil tot maratonul ăsta, după părerea mea. Și totuși, există cinci candidați cât de cât eligibili. Așadar, eu cu cine votez?
Ponta? In niciun caz și sub nicio formă. Prefer să nu am habar de cum îl cheamă pe președintele României decât să știu că îl cheamă Ponta. Nu aș putea susține vreodată un astfel de om mincinos, arogant, nesimțit și, în general, neplăcut. Consider că nu are niciun dram de personalitate și că aproape nimeni nu l-ar vota dacă ar fi independent. Votanții săi votează Psd, punct, și l-ar vota și pe Băsescu dacă ar candida din partea acestui partid. Partea proastă e că sunt mulți votanți Psd. In plus, nu o agreez nici pe soția lui, da’ deloc. Probabil deoarece mizez pe ideea că ce se aseamănă se adună, iar dacă nu se aseamănă cu atât mai puțin o agreez, pentru că se coboară, conștient, la un asemenea nivel.
Elena Udrea? Nu. Mult prea piți. Tot defilează ea în ‘blugi’ și costume mulate și nu îi stă rău, recunosc. Dar prin acest tip de îmbrăcăminte intuiesc că dorește să atragă votanții tineri, care să se regăsească în stilul ei modern, iar eu nu mi-aș lăsa țara pe mâna unor tineri/adolescenți, niciodată. Văd doar suprafață în ea, nimic profund. E deșteaptă, dar nu prea, e simpatică, dar nu prea și tot așa. Și, sinceră să fiu, nu cred că e capabilă, din niciun punct de vedere, să conducă o țară. Nici măcar pentru o săptămână. Iar campania asta cu „Bună! Bună..Bună!! Bună.”.. mai bine mă abțin. Cine o votează o face datorită lui Băsescu și cine nu o votează o face din cauza lui Băsescu. Paradoxal.
Monica Macovei? Mi-a plăcut destul de mult la început, acum nu-mi mai place atât de mult. M-a plictisit puțintel cu discursurile ei despre justiție, cu imaginea de sfântă pe care încearcă să și-o creeze. M-am săturat să citesc despre cum nu vrea ea să fie tartor și încep să cred că ba da, va fi tocmai așa, și că visul ei este să umple pușcăriile, ca să dovedească ce femeie bărbătoasă e. Da, este inteligentă, silitoare, decentă, curajoasă, capabilă, dar nu are carismă, nu prea are elasticitate și cred că nu are mai multe lucruri necesare unui președinte. Nu o voi vota, însă cu toate astea rămâne opțiunea mea numărul doi și abia aștept să apară, în politica românească, o femeie căreia să simt din toată inima că îi pot acorda votul meu, cu încredere și entuziasm. Pe ea o votează o bună parte dintre cei care nu mai vor să voteze niciun partid.
Tăriceanu? Hm, el e acel al 5-lea, de care pomeneam mai sus, în percepția mea. Și dacă îl admiram oarecum, cândva (strict ca politician), acum începe să mă dezguste. În primul rând nu aș vota niciodată un om care a avut cinci neveste. Niciodată! Știu că nu e frumos să judeci capacitățile intelectuale sau profesionale ale unui om având ca reper viața lui personală, dar eu consider că, de la un anumit punct, toate merg mână în mână. Ințeleg că încerci o dată, de două ori.. dar când o faci deja a 5-a oară și-ți schimbi nevasta în fiecare deceniu al vieții tale, alegând femei care au jumătate din vârsta ta, ai clar o problemă. Dezechilibrul psihic și emoțional, de care cred eu că suferă, nu-l recomandă ca a fi un om de bază și de încredere. Oricum, a demonstrat deja că nu este. Nici principii bine conturate nu are, deci nu, nu l-aș vota. Votanții lui..? Habar nu am care sunt, sincer. Mă gândesc că doar adepții noului său partid, un fel de trădători ai Pnl-ului. Știu că, de fapt, ei se proclamă a fi adevărații liberali, dar nu, nu sunt. Sunt trădătorii.
Klaus Iohannis? Nu-l cunosc prea bine, a fost mereu o prezență destul de discretă. Îmi pare însă a fi omul cel mai echilibrat psihic, cel mai decent, cel mai elegant și cel mai capabil de a gestiona o țară, dintre toți candidații. Mai mult intuitiv decât în orice alt mod, merg pe mâna lui. Treaba bună stă în faptul că eu am încredere maximă în intuiția mea, deci da, l-aș vota. Și nu pentru că simpatizez liberalismul, din toată lista pe el l-aș alege oricum. Cred că îl vor vota membri Acl și o parte dintre cei care nu votează partide. Ca să fiu sinceră până la capăt, personal nu prea cred în marea lui dragoste, bruscă, față de Pnl. Cred că are nevoie de sprijinul membrilor acestui partid, dar în același timp sunt convinsă că este un om cu adevărat capabil și că ar obține un procent bun și dacă ar candida independent.

IMG_5442.PNG