Deși pe listele oficiale sunt trecuți 14 candidați la viitoarele alegeri prezidențiale (așa, cam ca și la concursurile de Miss), în percepția mea există doar cinci, iar pe al 5-lea îl asimilez destul de greu. Nume ca Teodor Meleșcanu, Gheorghe Funar sau Kelemen Hunor îmi par a fi glume proaste, în acest context. Ce să mai spun despre William Brânză, de care vă zic sincer că nu am mai auzit până acum, de Constantin Rotaru (nici de el nu am auzit), sau de Vadim Tudor (care cred că și-a făcut un hobby din a candida).. Penibil tot maratonul ăsta, după părerea mea. Și totuși, există cinci candidați cât de cât eligibili. Așadar, eu cu cine votez?
Ponta? In niciun caz și sub nicio formă. Prefer să nu am habar de cum îl cheamă pe președintele României decât să știu că îl cheamă Ponta. Nu aș putea susține vreodată un astfel de om mincinos, arogant, nesimțit și, în general, neplăcut. Consider că nu are niciun dram de personalitate și că aproape nimeni nu l-ar vota dacă ar fi independent. Votanții săi votează Psd, punct, și l-ar vota și pe Băsescu dacă ar candida din partea acestui partid. Partea proastă e că sunt mulți votanți Psd. In plus, nu o agreez nici pe soția lui, da’ deloc. Probabil deoarece mizez pe ideea că ce se aseamănă se adună, iar dacă nu se aseamănă cu atât mai puțin o agreez, pentru că se coboară, conștient, la un asemenea nivel.
Elena Udrea? Nu. Mult prea piți. Tot defilează ea în ‘blugi’ și costume mulate și nu îi stă rău, recunosc. Dar prin acest tip de îmbrăcăminte intuiesc că dorește să atragă votanții tineri, care să se regăsească în stilul ei modern, iar eu nu mi-aș lăsa țara pe mâna unor tineri/adolescenți, niciodată. Văd doar suprafață în ea, nimic profund. E deșteaptă, dar nu prea, e simpatică, dar nu prea și tot așa. Și, sinceră să fiu, nu cred că e capabilă, din niciun punct de vedere, să conducă o țară. Nici măcar pentru o săptămână. Iar campania asta cu „Bună! Bună..Bună!! Bună.”.. mai bine mă abțin. Cine o votează o face datorită lui Băsescu și cine nu o votează o face din cauza lui Băsescu. Paradoxal.
Monica Macovei? Mi-a plăcut destul de mult la început, acum nu-mi mai place atât de mult. M-a plictisit puțintel cu discursurile ei despre justiție, cu imaginea de sfântă pe care încearcă să și-o creeze. M-am săturat să citesc despre cum nu vrea ea să fie tartor și încep să cred că ba da, va fi tocmai așa, și că visul ei este să umple pușcăriile, ca să dovedească ce femeie bărbătoasă e. Da, este inteligentă, silitoare, decentă, curajoasă, capabilă, dar nu are carismă, nu prea are elasticitate și cred că nu are mai multe lucruri necesare unui președinte. Nu o voi vota, însă cu toate astea rămâne opțiunea mea numărul doi și abia aștept să apară, în politica românească, o femeie căreia să simt din toată inima că îi pot acorda votul meu, cu încredere și entuziasm. Pe ea o votează o bună parte dintre cei care nu mai vor să voteze niciun partid.
Tăriceanu? Hm, el e acel al 5-lea, de care pomeneam mai sus, în percepția mea. Și dacă îl admiram oarecum, cândva (strict ca politician), acum începe să mă dezguste. În primul rând nu aș vota niciodată un om care a avut cinci neveste. Niciodată! Știu că nu e frumos să judeci capacitățile intelectuale sau profesionale ale unui om având ca reper viața lui personală, dar eu consider că, de la un anumit punct, toate merg mână în mână. Ințeleg că încerci o dată, de două ori.. dar când o faci deja a 5-a oară și-ți schimbi nevasta în fiecare deceniu al vieții tale, alegând femei care au jumătate din vârsta ta, ai clar o problemă. Dezechilibrul psihic și emoțional, de care cred eu că suferă, nu-l recomandă ca a fi un om de bază și de încredere. Oricum, a demonstrat deja că nu este. Nici principii bine conturate nu are, deci nu, nu l-aș vota. Votanții lui..? Habar nu am care sunt, sincer. Mă gândesc că doar adepții noului său partid, un fel de trădători ai Pnl-ului. Știu că, de fapt, ei se proclamă a fi adevărații liberali, dar nu, nu sunt. Sunt trădătorii.
Klaus Iohannis? Nu-l cunosc prea bine, a fost mereu o prezență destul de discretă. Îmi pare însă a fi omul cel mai echilibrat psihic, cel mai decent, cel mai elegant și cel mai capabil de a gestiona o țară, dintre toți candidații. Mai mult intuitiv decât în orice alt mod, merg pe mâna lui. Treaba bună stă în faptul că eu am încredere maximă în intuiția mea, deci da, l-aș vota. Și nu pentru că simpatizez liberalismul, din toată lista pe el l-aș alege oricum. Cred că îl vor vota membri Acl și o parte dintre cei care nu votează partide. Ca să fiu sinceră până la capăt, personal nu prea cred în marea lui dragoste, bruscă, față de Pnl. Cred că are nevoie de sprijinul membrilor acestui partid, dar în același timp sunt convinsă că este un om cu adevărat capabil și că ar obține un procent bun și dacă ar candida independent.
Eu pe cine votez? Dar voi?
23 Joi oct. 2014
in
Felicitari Oana, imi place stilul tau ,iar aceasta caracterizare a candidatilor este una foarte reusita.La un moment dat nu am mai vrut sa merg la vot pentru ca simteam ca nu ma reprezinta nici unul dintre candidati, dar apoi m-am razgandit mi-am luat inima in dinti si am votat .Citind analiza ta mi-am dat seama ca si alegerea (sau intuitia) mea a fost buna.Vreau sa raman o optimista „incurabila”si sa cred ca votul meu este important.
Pe cine votam?????? Avem de unde? Ce ai concluzionat tu este drept, dar pana la urma „Eu cu cine votez?”
Doamne pazeste-ne! Iohannis? Cred… dar mai bine nu spun ce cred. [cam asa ceva: http://lefrigaro.ro/televiziunile-acuza-johannis-e-mai-lent-decat-efectul-de-slow-motion/ ] O sa spun doar ca numele lui e legat de niste chestii dubioase privind adoptiile si, desigur, treburile alea imobiliare. Basca, deunazi a avut asa o replica inteligenta, si de o nesimtire fantastica, pe deasupra: reporterul: „Foarte multi profesori se pot intreba cum de nu au facut si ei 6 case din ce castiga?…” Dl. Iohannis a raspuns: „Ghinion”.
Macovei? Asta-i si mai „Doamne pazeste!” decit Iohannis. Ceva mai fals decit femeia asta rar mi-a fost dat sa vad; si mascarada cu justitia (ualei, ce super-tare e ea, si ce-o place ue), pozitiile pro-homo si anti-ortodoxie, ca sa nu mai vorbesc despre noua sa „imagine” (cu animalutele prin casa), de probabil nici copiii de 5 ani n-o inghit. Sa nu mai amintim ca are si baze; a avut ce sa invete de la ta-su… Singurul punct in care pare (zic pare, caci, in ciuda aparitiilor in presa pe acest subiect, eu tot n-o cred suta la suta) ca ar merita incredere e Rosia Montana.
Udrea e probabil gluma cea mai proasta a acestor prezidentiale, care, in ansamblu, sint cea mai sinistra gluma ever.
Ponta nu-i altceva decit un mascarici, la fel de sinistru precum gluma amintita mai sus. Tariceanu e de umplutura, oricum. Distinsul William Brinza (merge bine epitetul, rezulta un oximoron aproape de perfectiune) este un personaj care a debutat cumva la precedentele alegeri, caci s-a ocupat de voturile romanilor din strainatate. Era adica „plenipotentiarul” trimis p-acolo-sa sa aiba grija. Trimis de putere, recte pdl; era reprezentantul pdl-diaspora. Dupa care, daca nu ma insala memoria, i s-a dat in grija altceva, mai lucrativ: sa faca „dezinsectie” prin metroul bucurestean. Zicea el ca ne scapa de sobolani… De sobolani n-am scapat, in schimb am scapat de… un milion de euro.
Hunor – aici chiar n-are sens sa mai zicem ceva, idem pt Zsolt. Idem si pt ceilalti no-name. Vadim… fost-ai, lele… S-a cam cutremurat strainatatea, cind ajunsese el in finala cu Iliescu, in 2000. N-am inteles de ce se „cutremurase” occidentul, caci in acea perioada peste tot explodase extrema dreapta, Franta de ex trezindu-se cu Chirac si Le Pen in finala 2002. Funar, si lui i-a cam trecut vremea.
Melescanu… Dincolo de „gluma proasta”, noi de ce n-am putea alege ca presedinte un fost sef al serviciilor, ca in Rusia?
In concluzie, cred ca o sa-i votez pe toti. Sincer, nu ma pot hotari, asa de buni sint! Sau, daca revin la sentimente (ceva) mai bune, o sa votez un nationalist. Iete-asa, sa-i fac in ciuda occidentului!
:)) Ești foarte amuzantă, ca de obicei. :)) Nu-ți închipui acum că eu îl consider pe Iohannis îngerul salvator sau președintele pe care l-am așteptat toată viața. Pur și simplu îl prefer celorlalți. Mai bine slow-motion decât escroc. Iar remarca aceea cu profesorii nu cred că a fost atât de rău intenționată și, pe de-o parte, are cumva dreptate. Există oameni care fac și altceva în afară de predat, chiar eu cunosc câteva exemple care o duc bine financiar pentru că se ocupă și de mici afaceri personale.
Un naționalist, zici? Pe Hunor, de exemplu? 😀
Mda, la el ma gindeam! :)))) (Vrei sa lesine 80% din cunostintele mele?)
Acuma, sincer vorbind, Iohannis, dincolo de aparenta de… slow-motion (chiar nu vreau sa folosesc termenul pe care-l am in minte…), e o MARIONETA. Nimic altceva. Un alt alogen propulsat catre butoane. Da, stiu, nici get-begetii de pina acum NU au fost patrioti, de fapt, s-au comportat exact precum un strain care are la dispozitie imense resurse de furat, distrus. E de rau!!! Si, ai vazut bine, NIMENI integru, serios, care-si iubeste tara/ neamul, NU a putut razbate prin clica de criminali. (Degeaba mai exista, in oricare partid, romani adevarati, NU s-a atins masa critica, acel procent care ar putea determina asanarea clasei politice. Stii bine despre ce vorbesc). Oamenii integri incearca, apoi se retrag. Iar pervertirea societatii continua…
De iesit, va iesi Ponta, asta e clar. Noile „inalti porti” decid. Iar acest lucru nici macar nu mai e ocult… (Intr-o emisiune, redactorii tot intrebau – Cum, domne, cum a pus-o Ponta pe Kovesi la DNA??? Iar unul dintre invitati [habar n-am cum il cheama] a zis ceva de genul: Haideti, domle, ce dracu’, ambasada americana a pus-o, ce n-ati inteles?) Nu se intimpla nimic fara avalul usa/ue/ rusia… Ca noi sintem mai cu mot, servim la TOTI stapinii.
Mark Twain a spus : „Dacă ar conta votul nostru, nu am mai fi lăsaţi să votăm.” Asta nu înseamnă că nu voi merge la vot. Voi merge şi, în principiu, tot cu neamţul am să votez. Dar de ieşit, va ieşi cine „trebuie”.
Exact! Twain nu doar ca avea dreptate, dar cred ca, pe deasupra, mai era si vizionar. Caci, daca in vremea lui mai era cum mai era, acum… categoric iese „cine trebuie”.
Mark Twain a spus multe și nu cu toate sunt de acord. Are dreptate în ceea ce ai citat deoarece conștiența maselor practic nu există. Când cetățenii, majoritar adică, vor fi oameni exemplari, atunci și numai atunci vor avea un președinte pe măsură.
Ohoho… 2250 iti pare o data rezonabila? Ca eu nu vad una mai apropiata…
Rezonabilă, da. :))
Bună analiză și logice concluzii!
Mulțumesc! Și..? Pe cine votați? 😀
Pe cel ales și de tine! 😉
Super, mă gândeam eu că așa va fi. Doamne-ajută!