Citate_Femei_122 Îmi doream să pot scrie ceva foarte frumos și poetic despre femei, astăzi, pentru a le felicita anticipat în cinstea zilei de mâine. Dar nu mi-a prea ieșit, nu sunt o feministă. Nu am fost și nu voi deveni vreodată. În același timp, nu tolerez misoginismul. Nici misandrismul, nici sexismul și nicio altă formă de manifestare extremistă. Consider femeia și bărbatul ca fiind două piese ce se completează (atunci când cei doi se potrivesc) nu care trebuie să fie, cumva, călare una peste alta, cu atât mai puțin una împotriva alteia. Nu cred în contrariile care se atrag. Ok, se pot atrage la un moment dat, din motive oarecum neînțelese și confuze, însă nu se vor completa niciodată cu adevărat. Cred că, în materie de relații, ce se aseamănă cel mai mult ar trebui să se adune. Si mai cred în Femeie.
Nu în femeia care vrea să fie superioară bărbaților, nici în femeia care vrea sa depășească alte femei. Nu-mi place femeia masculină de azi, femeia-carieră ce își uită esența și vrea să urce cât mai sus în ierarhia socială. Nu-mi place deloc nici femeia ‘pițipoancă’ sau femeia-accesoriu. Nu-mi place femeia-nevastă, ci îmi place femeia-soție. Cei care cunosc termenii cunosc și diferențele.
Cred în femeia unică, deosebită, specială, în Femeia de la început. În Femeia aceea care inspiră poeții cu misterul ei și pictorii cu capacitatea de seducție, femeia rafinată, alintată, fermă, copilăroasă și visătoare, pe care un bărbat o ține de mână cu dragoste și grijă, nu cu mândrie și opulență. Acea Femeie există în fiecare categorie din cele enumerate mai sus, dar de multe ori stă și lâncezește, fără nicio șansă de afirmare.
Din păcate și spre rușinea noastră, multe femei, prea multe chiar, au o doză mare de răutate pură pe care o accesează atunci când vorbesc despre alte femei. Si chiar dacă în viața asta m-am lovit, personal, de multă răutate din partea femeilor și de mult mai multă prietenie din partea bărbaților, tot cu femeile țin. Deși niciun bărbat nu m-a dezamăgit sau supărat vreodată așa cum a făcut-o o femeie, tot cu femeile țin.
Stiu că suntem forța creatoare și că prin noi se dezvoltă și manifestă Universul, iar bărbații știu că îmi împărtășesc opinia. Pentru că un bărbat bun poate fi un exemplu, dar o femeie bună poate educa o întreagă generație; niciun bărbat care poate fi un bun exemplu, nu ar fi existat fără să-l fi născut, hrănit, iubit și inspirat o femeie bună. Voi vă desăvârșiți prin noi. Orice bărbat își găsește calea adevărată doar printr-o femeie. Vă nașteți, vă căsătoriți și deveniți părinți prin femei, îndeplinind astfel cele trei mari taine ale vieții. Avem cele mai plăcute voci, cele mai misterioase priviri și cele mai fine atingeri, facem cele mai incredibile sacrificii și gesturi din iubire și suntem, în același timp, cele mai slabe și cele mai puternice ființe, cele mai delicate și cele mai aprige. Nu sunt sigură că știm să construim, dar sunt sigură că știm să ocrotim. Nu suntem perfecte, dar ne străduim să devenim.
Nu vreau să ridic femeii o statuie în acest articolaș. Vreau doar să o felicit, de ziua ei, și să-i urez să poată, să învețe, să știe și să rămână înainte de a fi orice (fiică, iubită, soție, mamă, bunică), Femeie.
O Femeie ca la începuturile ei, dacă se poate, conștientă că prin transformarea ei personală, poate transforma lumea din jurul său.
La mulți ani!