Am precizat cândva că nu mă uit la televizor (deloc) de doi ani, iar de aproximativ șapte ani nu urmăresc nicio știre și nicio emisiune de divertisment de pe niciun post de televiziune. Detest știrile (le consider manipulante, macabre, mincinoase și, cu anumite excepții, inutile) iar pentru divertisment prefer (fără pic de îndoială!) alte activități. Îmi plăceau doar reportajele-documentar difuzate de Discovery, History, NatGeo, Travel și câteva emisiuni culinare. Atât. În ultimele zile mi-am dat seama că într-adevăr nu am pierdut nimic- televiziunea din România a rămas jenantă, de la cel mai puțin vizualizat post până la cel mai popular. Cumva obligată fiind de împrejurări am urmărit, timp de două zile, câteva fragmente din diverse emisiuni și știri și, dezgustată, îmi scriu părerea aici. Nu că părerea mea ar conta sau ar schimba ceva; să nu se simtă nimeni jignit, gusturile sunt gusturi.
Prin urmare: emisiuni de rahat, pline de vulgaritate, superficialitate, prostie și incultură crase, știri plictisitoare, exagerate, de umplutură sau de groază, jurnaliști de doi bani, reporteri din ce în ce mai ‘deștepți’ care recita mult și nu spun nimic interesant aka oameni încărcați cu diplome și cu deranjant de puțină inteligență nativă. Plus o mulțime de agramați și analfabeți, pe principiul „dacă inteligență nativă nu este, nici nu ne obosim să o cultivăm”. Nimic, nimic educativ sau măcar plăcut ochilor! Iar eu sper că majoritatea muncește gratis pe-acolo, deoarece ar fi culmea să ia și bani pentru atâta stupizenie și inutilitate.
Penibil. Este părerea mea acum, a fost părerea mea și acum doi ani, motiv pentru care am renunțat total la TV.
P.S.
„Au murit dân cauză la incompetența instituțiilor, care instituții nu există dăcât ca forme dă vorbire. Dân cauza asta au murit, nu dân cauza că s-au prăbușit cu avionul”.
Da, Mircea Badea este cu siguranță și el jenant. În exprimare, atitudine și mimică. Ei.. ce se aseamănă se adună.
Subscriu la: „Găsesc televiziunea foarte educativă. De fiecare dată când cineva porneşte televizorul, mă duc în camera cealaltă şi citesc o carte.”
Mi-aș dori să procedeze din ce în ce mai multă lume așa.

20140122-211505.jpg