O prăjiturică fină, foarte potrivită pentru diminețile oricui, care nu doar că arată foarte drăguț ci are și un gust absolut delicios, în special dacă este servită cu o cană de lapte, una de ceai negru sau chiar cu o ceașcă de cafea. Foarte simplu de făcut, este gata în mai puțin de o oră!
Avem nevoie de:
-250 g unt, 250 g zahăr, 300 g făină, 4 ouă, un plic cu praf de copt, o lingură de cacao, 150 g iaurt natural sau smântână, 100 ml cafea (tare), o linguriță cu esență de vanilie.
Toate ingredientele se amestecă ușor până devin o pastă cremoasă, ca și cea pentru orice chec, și se pun la copt timp de 30 de minute. În compoziție se pune doar jumătate din cafea; cu restul se stropește blatul când este copt și răcit.
Pentru stratul de deasupra se amestecă bine 250 g mascarpone cu 150 g zahăr pudră, se întinde frumos pe blat, se pudrează cu cacao și se lasă în frigider vreo 15-20 de minute, până se întărește crema suficient.
Eu am ornat-o cu bombonele din cafea și ciocolată, le aveam în casă și mi s-a părut că se potrivesc de minune.
Vă pup! După ce vă plictisesc cu prăjiturile mele, vă învăț cum să (nu) zugrăviți. :))

20131016-154819.jpg

Anunțuri