In absolut orice si pentru absolut orice exista, azi, conditii. Pentru a face ceva, e nevoie sa ai ceva. Nu poti sa fii preot daca nu ai sexul masculin. Nu poti avea o casa frumoasa daca nu ai bani multi. Nu poti avea succes daca nu ai o minte sclipitoare. Nu poti fi ‘salvat‘ daca nu ai credinta. Credinta ‘care trebuie‘, sa nu uitam!
Cu foarte mult timp in urma barbatii s-au declarat superiori, desi, avand in vedere ca femeile sunt cele care dau viata, era evident ca aceasta superioritate era (si inca este) falsa.
Tot asa s-au declarat si albii. Au urmat crestinii. Apoi evreii. Apoi americanii. Si rusii.
In sistemul lor, fiecare se considera superior. Si deoarece persoanele isi puneau mereu intrebari, a existat un moment in istoria noastra cand anumite intrebari puteau duce la taierea capului. Literalmente.
In anumite regimuri totalitare, astfel de intrebari sunt si azi pedepsite. A nu intreba se considera a fi o dovada de intelepciune. De buna educatie. „Crede si nu cerceta”. Astfel, oamenii au invatat sa accepte ca trebuie sa taca. In prezent, tac si atunci cand nu mai trebuie..
Daca ar privi cu obiectivitate, ar vedea adevarul.
Toate cerintele si conditiile sunt inventii, adaptate la diverse societati si obiective. Exista sute de religii care indica sute de conditii si cerinte diferite. E suficient sa stii numai acest lucru ca sa iti dai seama ca toate sunt inventate. Dar, in general, oamenii nu recunosc.
Bineinteles ca EI au inteles corect, si ceilalti, din alte religii, au inteles gresit. Si pentru asta trebuie convertiti. Daca nu se poate, trebuie eliminati. Omorati pentru binele lor. Si culmea.. considera ca este responsabilitatea lor. Sunt ‘cei alesi‘. Nu accepta ca ceilalti ar putea gandi la fel. Nu accepta ca ar putea dori aceleasi lucruri. Ca poate ei sunt ‘cei alesi‘. Nu accepta deoarece ‘stiu‘ ca EI sunt. De unde stiu asta..? Habar nu au. A spus-o cineva, candva, sau cel putin asta se crede. Oricum nu mai conteaza cine si cand; ei ‘stiu‘. Si au scris-o intr-o carte, considerand asta a fi justificarea suprema. Dar, hei! Si ceilalti au carti care le confirma spusele.
……………………..
Adevarul e ca nimeni nu este. Masculii nu sunt. Nici albii nu sunt. Nici crestinii. Nici musulmanii si nici democratii. NIMENI.
Superioritatea a fost inventata pentru a conditiona si a controla. S-a definit mereu pe baza preferintelor si modurilor (foarte limitate!) unora de a o intelege. S-a proclamat ca ‘ceva‘ este mai bun, pe baza unor dorinte si ale unor obiective.
Oamenii se cred superiori naturii si incearca sa o supuna. Greseala. Barbatii se cred superiori femeilor si incearca sa le supuna. Greseala. Unii oameni se considera superiori altora si incearca sa ii supuna. Alta greseala.. Apoi s-a pretins ca Dumnezeu ar fi avut aceste idei. Ca nu conteaza cat de bun ar fi un om, cat de plin de compasiune si generozitate; nu conteaza daca isi aduce contributia la imbunatatirea vietii pe planeta si nici ceea ce face pentru a indrepta unele lucruri. Daca el nu merge catre Dumnezeu pe calea ‘cea dreapta‘, spunand cuvintele ‘cele drepte‘ si crezand in religia ‘cea dreapta‘, el nu poate fi ‘salvat’. Dimpotriva, trebuie condamnat si eliminat, deoarece (probabil) e mana lui Michiduta la mijloc. Ca sa va ispiteasca si sa va abata de la drumul ‘cel drept‘.
Faceti, in numele lui Dumnezeu, cele mai nedumnezeiesti lucruri. Si asta e cea mai mare greseala a omenirii.
Suntem cu totii una.
Acesta este singurul adevar colectiv.
Doriti ca lumea sa se schimbe? Incercati sa REcunoasteti si sa recunoasteti asta. E cea mai usoara si dreapta cale. Astfel, va veti comporta unul fata de celalalt intr-un mod complet nou. Relatia voastra cu natura va deveni cu totul altfel. O singura fraza trebuie sa se modifice, ca totul sa se schimbe: „drumul nostru e cel mai bun” sa devina „drumul nostru nu e cel mai bun; este doar un drum diferit”. Aceasta fraza, rostita de toti liderii lumii, ar putea anula prapastia dintre religii, dintre partidele politice, si dintre natiuni.
Cu un singur cuvant se pot aplana toate conflictele: NAMASTE.
„Dumnezeul din mine il saluta pe Dumnezeul din tine”.
Cat de simplu.. Cat de adevarat.

Reclame