Dupa cum se vede ( cred), nu am chef de scris in perioada asta. Am foarte multe de spus, dar deocamdata nu imi gasesc cuvintele. Asa ca raman la arta pentru cateva zile in plus.

Mi-au trebuit cativa ani pana sa inceapa sa imi placa Shakira cu adevarat. De ce? Pai.. pentru ca la inceput ma irita teribil timbrul ei vocal. Nu reuseam nici macar sa-l tolerez. Imi facea placere sa o vad, dar nu sa o ascult. Imi placea sa-i citesc versurile.. dar nu sa le aud cantate de ea. Bineinteles, intotdeauna am apreciat-o mai mult ca dansatoare decat ca si cantareata. Defect profesional 😉

Acum pot afirma cu siguranta ca imi place Shakira. Pentru ca am studiat-o. In primul rand si cel mai mult imi place unicitatea ei. Apoi originalitatea.
Imi place fizic pentru ca e naturala. E frumoasa. E una dintre foarte putinele artiste pe care eu le consider frumoase. Nu are nimic artificial in ea sau pe ea. Imi place cum a evoluat artistic. Imi place cum si-a cizelat modul de a interpreta.
Imi place si cum a evoluat fizic. Arata mult mai bine acum, la 30+ decat arata la 20 si ceva. Si evident.. e blonda. 🙂

Versurile ei EXPRIMA. Unele sunt adevarate poezii. Si nu stiu cati dintre voi cunoasteti lucrul asta. Nu stiu cati dintre voi (dar as spune: putini ) au ascultat/citit versurile si nu doar melodiile. La fel cum nu stiu cati dintre voi stiu despre muzica lui Shakira mai mult decat ” Waka-waka, She Wolf” etc.

Am impresia ca Shakira are doua categorii de fani: cei care o vad si cei care au ‘studiat-o’. Categoriile astea nu se leaga cu absolut nimic una de alta. Sunt formate din oameni complet diferiti ca si educatie, varsta, cultura si simt artistic.
Cei care doar o vad sunt si fani Britney Spears ( imi vine sa rad mereu cand aud numele asta) sau, in cel mai bun caz Beyonce ( care are o voce foarte buna dar o foloseste numai pt a scoate bani, nu pt a face muzica- parerea mea).
Cei care au studiat-o sunt ( si) fani Alejandro Sanz, nu Ricky Martin. Nu o pot compara cu vreo alta cantareata pentru ca nu prea am cu cine. E unica CU DIFERENTA si repet, acesta e motivul principal pt care imi place.
Si.. desi Shakira suna uneori comercial, va asigur ca nu e. E arta. Din aceea nativa, naturala, nu studiata si ‘inventata’.

Primul videoclip.. il ador.
A doua piesa.. e din favoritele mele, poate chiar favorita.
A treia.. imi plac mult versurile.

Si desi imi place si in limba engleza, prefer muzica ei in spaniola ( exceptie fac ” Underneath your clothes” si ” Don’t bother”). Initial ma gandeam sa va scriu parte din versuri pt a argumenta ‘lauda’ mea la adresa lor.. dar va las pe voi, cei care vreti, daca vreti, sa le descoperiti singuri.

Reclame