Da. Am lipsit multisor de pe-aici. Stiu. Iar daca as vrea sa va explic ati vedea ca am argumente foarte solide. Insa nu vreau 😉
Am revenit ca sa imi iau la revedere. Maine este 1 iulie, si asa cum scriam acum ceva timp, este ziua in care pornesc catre Camino.
Dupa zile si nopti petrecute pe forumuri dedicate acestui pelerinaj, am ajuns la concluzia ca nu voi alege acel Camino pe care il parcurg 99% din pelerini. Voi face Camino del Norte, o ruta ceva mai lunga si mult mai solicitanta, care incepe in Irun, la granita cu Franta, trece prin San Sebastian, Bilbao, Santander etc si se termina, bineinteles, in Santiago de Compostela.
Este de fapt primul Camino, cel mai vechi, insa a pierdut din ‘popularitate’ in favoarea celui numit Camino Frances, din cauza ca cel din urma e mult mai usor de umblat, mai ‘neted’ ca sa zic asa. Conditiile de clima sunt favorabile, drumul mai usor, lume muuuuult mai multa, adaposturi la fiecare 5 km ( spre deosebire de ruta de nord unde adaposturile se gasesc la o medie de 20 de km intre ele). In plus, ‘sus’ ploua destul de mult si e o zona mai muntoasa, un fel de ‘teren accidentat’.
Dar in acelasi timp e pe coasta Marii Cantabrice. Peisajele sunt absolut superbe.. Sus muntele impadurit.. jos marea..
Imi place ideea de ‘mai dificil, iesit din comun’, nu am facut niciodata ceea ce a putut face ‘restul lumii’.. trebuie sa fiu mereu cu un pas inainte sau cu o treapta mai sus ;). Si tocmai de aceea am ales in final aceasta ruta. Chiar daca se specifica foarte clar ca pentru acest traseu E NEVOIE de antrenament si eu nu am facut nici macar 1km pe jos in ultima luna. Nu am pus pana acum in picioare vreun bocanc de munte. Nu am ‘carat’ in spate altceva decat ghiozdanul in scoala generala. Nu am avut vreodata un sac de dormit, azi l-am cumparat pe primul. De altfel, azi am facut toate cumparaturile, ieri nu aveam decat o crema cu protectie solara ridicata si un gel racoritor pentru picioare.
Insa nu conteaza.. stiu clar ca NU am nevoie de masa de oameni care parcurg in acest an jubiliar Camino Frances. Am nevoie de liniste.. de timp cu mine, cu natura si cu tot Universul.
Am sa incerc sa scriu si de acolo. Nu stiu inca daca voi avea starea de spirit necesara, dar daca o am, va tin la curent. Voi fi plecata 40 de zile. Va las o poza de ‘inainte’ si am sa va arat una de ‘dupa’. Sper sa fie aproape identice, pana si eu sunt curioasa! 😀
Va pup cu drag si aveti grija de voi.
Oana.