” Aproape 5.000 de manifestanti, profesori universitari si doctori, dar si oameni simpli care isi sustin sincer primarul. Electoratul baimarean nu-si vinde sufletul pe o galeata din plastic fie ea si cu un kil de faina. Anghel a fost si ramane un om de onoare,de buna credintza si elegantza sub toate aspectele.Unul dintre putinii profesionisti, poate chiar intaiul, in administratia publica. Un OM dintre oameni si pentru oameni,care s-a implicat cu prisosinta in viata cetatii, rezultatele fiind incontestabile. Facatura menita sa-l anihileze politic, profesional si chiar personal, nu poate sa se termine asa. Baimarenii nu vor accepta portocalizarea sub nici o forma. Daca nu se va reveni asupra sentintei inseamna ca ne vom asuma blestemul si ne vom duce crucea, dar pdsr nu vom vota (fie ei pd,psd sau mai nou independenti). ”

Intre cei care au luat cuvantul la miting s-au aflat vicerprimarii Mircea Dolha si Istvan Ludescher, reprezentantii Episcopiilor Maramuresului si Satmarului, ai Episcopiei Greco- Catolice Unite cu Roma.

Acestia au sustint ca decizia Curtii de Apel Cluj privind intemnitarea primarului Cristian Anghel pentru doi ani si sase luni „este injusta, pentru ca Tribunalul Judetean Maramures, in cele doua procese derulate la aceasta instanta, l-a gasit nevinovat”.
Purtatorul de cuvant al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, pr. dr. Cristian Stefan considera ca biserica nu poate privi cu pasivitate o decizie a instantei „care a aruncat un om in spatele gratiilor fara a dovedi cu seriozitate acuzele atribuite”.
Viceprimarul municipiului Baia Mare, Mircea Dolha a spus, in fata cetatenilor aflati la miting, ca primarul Cristian Anghel este victima unei erori judiciare.

„Considerăm, cu tărie, că este vorba de o greşeală, o eroare judiciară, a cărei victimă este primarul Cristian Anghel. Credem că Justiţia Română va îndrepta această eroare. Vom aduce şi noi probe care să vină în apărarea primarului. Suntem convinşi că va fi reabilitat”, a declarat Istvan Ludescher, viceprimarul din Baia Mare.

Sper (adaog eu) sa nu uitati fiecare dintre cei de mai sus, ceea ce ati spus.. Sper sa nu lasati totul in spate, peste o saptamana. Atatia oameni pe strazile orasului nostru nu au fost de la revolutia din ’89. Sper ca asta sa va puna pe ganduri profund.. si sper sa stiti lupta, macar o data la 20 de ani, pt demnitatea voastra.
SPER.

Reclame