Barbatii nepotriviti… acesta este subiectul pe care il voi dezbate in acest articol… ce inseamna un „barbat nepotrivit” si cum stim sa-l recunoastem?

Vreau sa stabilesc inca de la inceput ca notiunea de „barbat nepotrivit” nu are aceeasi insemnatate pentru toata lumea.

Caracteristicile sale variaza de la o persoana la alta, astfel incat ceea ce eu as putea cataloga drept barbat ideal sa fie total nepotrivit pentru altcineva. Nu vreau sa deviez de la subiect, prin urmare nu voi insista pe insusirile pozitive ale acestui barbat, insa vreau sa punctez ideea ca, la fel ca in privinta curelor de slabire, ceea ce functioneaza pentru prietena ta cea mai buna, nu va da roade obligatoriu si pentru tine.

Sunt impotriva intalnirilor „aranjate” pentru simplul motiv ca au o mare probabilitate sa dea gres. Atunci cand o prietena te anunta entuziasmata ca a cunoscut un barbat grozav si vrea sa il cunosti, nu te ambala… doar pentru ca ea il considera potrivit, nu inseamna ca el este barbatul care va revolutiona existenta ta.

Fiecare dintre noi (femeile) a cunoscut la viata ei un barbat care nu i se potrivea. In unele cazuri, este evident – e prost crescut, lenes sau are alte defecte. De cele mai multe ori, insa, barbatul nepotrivit este bine ascuns sub imaginea unui om minunat. De cate ori nu-mi spunea mama despre un anumit X sau Y cu care se ambitiona sa ma marite: „ce altceva poti sa iti mai doresti de la el, e un barbat grozav”. Poate ca era, poate ca multi din jurul nostru sunt astfel, dar asta nu ii face potriviti.

Problemele apar atunci cand te incapatanezi sa te agati de un barbat pe care il consideri bun, dar care nu este compatibil cu tine. Iau nastere astfel casnicii esuate in care cei doi parteneri sunt nefericiti. Privesti din exterior si nu reusesti sa iti dai seama de ce acei doi oameni frumosi, destepti, cu meserii asemanatoare, cu doi copii frumosi si sanatosi, caine, pisica si un hamster… nu sunt fericiti! Motivul este simplu: in tinerete s-au incapatanat sa se convinga (reciproc sau au facut-o altii in locul lor) ca sunt nascuti unul pentru celalalt desi inimioara lor, saraca, dadea semne ca nu ar fi de acord.

Insist sa nu va aruncati cu capul inainte intr-o relatie. Sunt de acord ca trebuie sa acordam o sansa oricarui nou-venit (pentru ca nu stii niciodata de unde sare iepurele). Totusi, atunci cand simtit ca nu el este „cel ales”, nu mai pierde vremea. Nu iti pierde tineretea intr-o relatie in care simti ca nu poti iubi cu toata inima. Ai toata viata inainte! Mergi mai departe! Cauta-l si il vei gasi… pe cel ales… corect.

Una din frazele mele favorite suna cam asa : intr-o zi vei intalni o persoana si atunci vei intelege, in sfarsit, de ce au esuat toate relatiile tale anterioare.

Reclame