Hello.. Poate pare ciudat pt unele persoane ca, la cateva ore dupa ce am activat blogul (care de fapt era activat, dar gol, de vreo 2 luni buuune) incep sa scriu brusc, subit si dintr-odata despre diving. In 4 martie. Dar, ce sa-i faci! Daca comparam ”actiunea” mea cu cea a Elenei Udrea, legata tot de diving, ies pe pozitie foarte buna. Mai ales ca ea pomenea de asa ceva in decembrie si.. in Maramures. Eu am sa vorbesc de oceane. Si mari. Si lacuri, si orice apa care se preteaza pentru diving. Asta din cauza ca ma uitam peste niste poze dintr-un anumit concediu, si m-a prins iar melancolia.
Nu stiu cati dintre voi au reusit sa faca asta, dar ma gandesc ca nu foarte multi. In primul rand din cauza .. reliefului neadecvat al Romaniei ( sau, ma rog..) iar in al 2-lea rand din cauza costurilor.

Eu nu pot sa va spun decat: YOU MUST DO THIS! Nu conteaza cand, cum si ce sacrificii financiare trebuie sa faceti, nu conteaza la cate perechi de pantofi sau la cate parfumuri renuntati.. credeti-ma pe cuvant, you must do this. Macar o data in viata.. iar acea data nu costa cat mai multe dati. Ma refer la faptul ca, in locurile unde se face scuba diving, agentiile au 2 optiuni pt voi:
1. Sa va ofere atestatul.
2. Sa va ofere o ora de initiere. contra cost, evident.
Atestatul va va costa in jur de 600 de euro si veti face scufundari timp de 3 zile consecutiv, cu 2 zile de teorie in prealabil, iar ora de initiere costa in jur de 70 de euro si e un fel de ”tur al casei”.
Ei bine.. macar aia 70 de euro va rog sa ii investiti in asta. Nu o sa aveti nici cel mai mic regret.
Banuiesc ca pozele si filmarile de pe posturile specializate vi se par incredibile. Ei.. in realitate lucrurile stau chiar mai bine. E ceva impresionant, ce nu poate fi descris in cuvinte.
E o alta lume, una incredibil de frumoasa, luminoasa si colorata. Nu am crezut vreodata ca poate fi real. Am ramas profund atinsa de tot ce am vazut. Si respectul pt natura mi s-a marit considerabil, daca mai era posibil asa ceva.
Omul trebuie sa exploreze tot. Sa cunoasca tot. Tot ce exista pe planeta asta. Doar asa putem intelege ce inseamna viata, iubirea, respectul. In apele adanci ale marilor si oceanelor exista o alta lume.. pe care noi o distrugem, la fel ca pe cea care se afla deasupra apelor. Il rog pe fiecare sa faca asta atunci cand va avea ocazia: coborati.. contemplati minunatiile de acolo si apoi va veti gandi de 2 ori inainte de a mai arunca tone de deseuri in mari. Si dupa, spuneti tuturor cunoscutilor sa faca la fel. Pt asta nu-mi fac griji.. veti ramane atat de impresionati incat va fi subiectul vostru principal de discutie pt cateva saptamani.
Bine de retinut: nu e neaparat necesar sa stiti inota pt a putea face scuba diving!!
You must do this.

Reclame